Związek Górnośląski – Koło Tychy
niedziela Styczeń 21st 2018

Treści własne

Archiwa

Babka górnicza

Składniki:

2 szklanki mąki,
1 szklanka mleka,
1/2 kostki margaryny,
1 szklanka cukru,
1 jajko,
2 łyżki słodkiego dżemu,
płaska łyżka kakao,
1 łyżeczka sody,
polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:
Margarynę, jajko,cukier i dżem utrzeć mikserem na gładką masę ,następnie dodać mąkę,  sodę, kakao ,mleko(zimne)można też dodać bakalie.wszystko dokładnie wymieszać mikserem i wlać do formy okrągłej z kominkiem. Piec około 1 godziny w temp.do 200 stopni max. Wyciągać z blaszki ciepłe a po przestygnięciu oblać polewą czekoladową.

SMACZNEGO

Komentuj